164# excited terlajak

Bismillah. Alhamdulillah. 

Hey, hampir sebulan tak blog. Ape cer? Ape cer ni? Hehe. Busy baq ang. Konon. 

Classes have started. So technically I only have Sundays to rest, jalan-jalan, enjoy, have fun, pergi majlis ilmu (kalau rajin) dan seumpamanya. Kalau tak berkesempatan pergi majlis ilmu tambahan tu, kita anggap je kelas kita tu dah mencukupkan required hours untuk majlis kita setiap minggu. Hiks!

Makin lama makin tak reti nak blogging. Rasa macam propanya aku buat statement begitu. Tapi itulah hakikatnya. Buntu memikir nak menaip apa. Hehe.

Anyway, sekarang ni kan tengah hangat dengan positive reviews about filem Munafik. MasyaAllah, hari tu pergi tengok cerita tu dengan Shabira. Memang munafik betul cerita tu. Takut dan terkejut-terkejut tahap maksimum. Macam tak sempat nak urut dada datang balik ketakutan dan kejutan demi kejutan. 

Memang unpredictable siapa yang munafik. Memang bagus plot twist dia. The best part about this movie is that it made me cry masa ending dia. Sedig sampai lupa dah kejutan-kejutan dan takut dek gangguan syaiton tu segala. Memang cerita berat, membawa mesej pengajaran. Salute kepada the whole team yang menjayakan movie ni sebab throughout the whole movie, pelakon wanita semuanya menutup aurat. Which you don't even feel awkward about it. Impressive work, I would say.

Terrornya kita review filem! Hahaha.

So masa google-google pasal movie time yang available kat panggung wayang terdekat, my colleague saw me searching. Dia cakap, "kalau kau nak tengok movie, kau tengoklah Boboiboy. Memang best. Level-level Kungfu Panda".

Walhal dalam kepala dah decide nak tengok Munafik. Tapi dia bersungguh meyakinkan Boboiboy sangat bagus.

Lalu diri ini menyimpan hasrat that I will definitely watch Boboiboy, some day. Hehe.

Reasons being, 1) the director is an MMU Alumni. Bangga weh! Haha; 2) good and promising reviews from many; 3) I watched the trailer and di sebalik tabir, lalu teruja; 4) I wanna bring the kids sebagai salah satu bonus sempena cuti sekolah.

Alma dah banyak kenal A B C. So Ucu kata, kalau Alma cepat pandai A B C, Ucu bawak Alma tengok Boboiboy. Struggle gak dia belajar ABC. Good progress! 

Kakak-kakak will get to watch Boboiboy kalau tak tinggal solat, tak buat TokMi marah, dan tak sepahkan rumah. 

Nak dijadikan cerita, Trisya Irdeen dan Marrissa pun nak sangat melepak rumah TokMi sempena cuti sekolah. So bolehlah angkut sekali.

So lets Boboiboy tonight!
Ucu belanja tiket.

Dengan syarat, kalau nak beli air dan popcorn, korek duit tabung sendiri! Hahahah

#excitedterlajak

Comments