155# Kak Jibby Busy 2

Bismillah. Alhamdulillah.

Finally tonight, at 00.32 am, I decided to write something on this blog. Phew. I am so busy, just like Jibby. So call me Kak Jibby for now. Hehe.

Just came back from Langkawi for a family trip. Bertolak ke Langkawi pada Khamis sesubuh hari, tiba di Langkawi pada pepagi hari, dan stay di Langkawi sehingga Sabtu dan pulang pada malam Sabtu. Tiba di KLIA pada jam 00.30 am, Ahad. 

Langkawi sangat panas. I can't believe that as a pure Malaysian, I would still complaint about Langkawi's weather. I am so mat saleh tetiba.

I fell ill before the Langkawi trip. I was on MC for 2 days last week ie on Monday and Tuesday. I suspect the cause of the fever was that I brought my anak anak buah for swimming pool partayyyy di Fraser Place. Kak Yong booked that service apartment for few days so I took the opportunity to let the kids enjoy their school holiday activity kat situ. So Jumaat after kerja, ambik anak2 buah (sampai penuh kereta) dan pergi Fraser Place. Very near to KLCC.


So they swim that night. Me too. Hehe. Malam tu tidur sana and the next morning, gue sudah lain macam punya batuk, demam, hingus yada yada. 

Tapi sebab dah nama pun alang-alang, kids had their another round of swimming partayy Sabtu pagi tu sampai tengahari juga. Me? I didn't. I berendam dalam kolam air panasnya. For about 15 minutes. Tapi sebab kena menguruskan anak-anak, so penatnya boleh tahan juga.



Balik dari Fraser Place, memang ting tong. Zzz. Hence the reason I was on MC for the next 2 days. In fact dapat MC sehari on Monday. Went to office on the next day. Still was not feeling good, went to the clinic in the office area. Dr check temperature masih tinggi about 38.1 so she asked me to go back and rest. Jadilah 2 hari MC. Buat blood test juga in case denggi tapi bukan. Alhamdulillah.

Hari berikutnya (Rabu) masuk ofis gagahkan diri sebab itu je hari yang akan ku kerja memandangkan Khamis Jumaat memang dah apply leave untuk Langkawi Trip. So literally memang kerja sehari je last week.

Langkawi was so hot. I didn't get much better pun except for extra enjoyment lah. Beli cekelat setambun. Hehehe. 


Kat Langkawi pun masih muntah. Steady. Tak dapat nak enjoy sangat. Tapi masih gigih layan bebudak mandi kat pool. Dan bila selfie berjemaah, memang nampak sihat nau nau. Haha.

Semalam masuk ofis like usual. Hari ni pun sama, cuma wholeday kat training room giving training on Competition Law. Sengau sengau pun bagi training kau. Study last minit je. Bagi ajaran sesat pun orang tak tau hahaha. 

Sekian saja post kak jibby menagih simpati bercerita tentang kesibukan dan ketidak-sihatan. 

Moga Allah gantikan dengan kebaikan demi kebaikan. 

Ameen!
Have a good day peeps!

Comments